Σάββατο, 4 Αυγούστου 2012

Άρτεμις - Με δανεικά θα πλένουμε...

18 μήνες δραστηριοποιείται η παρούσα Δημοτική Αρχή που σε πολλούς τομείς δεν μπόρεσε να είναι ανάλογη των περιστάσεων.  
Παρ' όλη τις ελλείψεις της, προέβλεψε και εξασφάλισε στον προϋπολογισμό κονδύλι για την καθαριότητα, η οποία εκτός από την
αποκομιδή των απορριμάτων περιλαμβάνει και τον καθαρισμό και πλύσιμο των κάδων που γίνεται, συνήθως την περίοδο του καλοκαιριού.
Τώρα μπαίνουμε στο γνωστό βασίλειο του χάους του Δήμου των Σπάτων, Αρτέμιδος.
  • Το κονδύλι έχει προβλεφθεί  στον προϋπολογισμό.
  • Τα μηχανήματα υπάρχουν, αλλά είναι εντελώς άχρηστα, λόγω κακής συντήρησης.
  • Το Γραφείο κίνησης και προμηθειών, φαίνεται ότι δεν μερίμνησε να εξασφαλίσει και να διαχειριστεί τα χρήματα, ώστε να είναι έτοιμα τα μηχανήματα για λειτουργία.
  • Το καλοκαίρι ήρθε και η εργασία πρέπει να γίνει.
Ύστερα από όλα αυτά δημιουργούνται οι ακόλουθες ερωτήσεις:
Οι Υπεύθυνοι του Γραφείου κίνησης τι έκαναν με το κονδύλι; Γιατί δεν μερίμνησαν ώστε τα μηχανήματα να είναι έτοιμα για την εποχή; Έχουμε μάθει ότι και στο παρελθόν το Γραφείο Κίνησης και Προμηθειών, για άγνωστους λόγους, είχαν αφήσει απλήρωτες τις ασφάλειες των απορριμματοφόρων και οι οδηγοί αρνούντο να τα οδηγήσουν ανασφάλιστα. 

Μήπως το κονδύλι δεν εγκρίθηκε από την οικονομική υπηρεσία; Και αν ναι, ποια ήταν η εναλλακτική λύση για την περάτωση των εργασιών Καθαριότητας χωρίς χρήματα;
Μήπως τα κονδύλια χρησιμοποιήθηκαν για αλλότριους σκοπούς από το Γραφείο Κίνησης και Προμηθειών;
Μήπως άφησαν τα μηχανήματα σε αυτή την κατάσταση για να μην αναγκαστούν οι αρμόδιοι υπάλληλοι να δουλέψουν για τις επισκευές και οι εργάτες της καθαριότητας να γλυτώσουν το πλύσιμο των κάδων; (ειδικά μέσα στην ζέστη του καλοκαιριού και εν όψει ψηφοθηρικών ομιλιών)
Οι υποθέσεις και τα πιθανά σενάρια δεν έχουν τέλος. Οι πολίτες τα βλέπουν και τα γνωρίζουν όλα αυτά και απορούν. Από την άλλη τα Δημοτικά Τέλη αυξήθηκαν, και αυτό τους εξοργίζει ακόμη περισσότερο.

Παρόλα αυτά με διάφορες επίπονες διευθετήσεις και συμφωνίες οι δύο αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι αναγκάστηκαν να δανειστούν μηχανήματα από όμορους Δήμους για να μπορέσει να αρχίσει το πλύσιμο των κάδων για την διασφάλιση της υγιεινής της περιοχής.
Μα είναι σοβαρά πράγματα αυτά;

Θα θέλαμε να έχουμε επίσημη απάντηση για πιο λόγο φτάσαμε σε αυτό το σημείο;
Ας αρχίσουν οι εκάστοτε υπηρεσίες να εκδίδουν Δελτία Τύπου που να ενημερώνουν τους Δημότες για το πόσα χρήματα έχουν εγκριθεί και έχουν καταβληθεί από τον προϋπολογισμό και να αναλύουν τον καταμερισμό των χρημάτων αυτών.

Αν δεν βασίλευε τέτοια εκκωφαντική σιωπή στον Δήμο δεν θα είχαμε αναγκαστεί να γράψουμε για αυτό το θέμα εικάζοντας και υποθέτοντας.
Ζούμε σε ένα Δήμο που τα αυτονόητα δεν μπορούν να εφαρμοστούν.

Ποιος ευθύνεται για αυτή την κατάσταση σε κάθε τομέα; Γιατί δεν παραιτείται, αφού δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του;
Οι υπόλοιποι, γιατί τους επιτρέπουν να υπάρχουν και να δυσφημίζουν τις υπηρεσίες του Δήμου;
πηγή: anatakti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάποιος ψίθυρος;